moderated Re: Del computer service


Fred Adams
 

Bill, you are right in what I said. The computer works fine but just very
basey audio and practically no treble. The problem is not my speakers as I
use two computers with one set of speakers. I thought of calling the
microsoft help line but the problem seemed to have started during dell
updates and I thought dell might have the solution. I have been working on
this problem now for about a month. Anyway, thanks to all that has or will
try to help me. I can be contacted off the list as I do not want to clutter
up the list.

Thanks again,

-----Original Message-----
From: main@jfw.groups.io <main@jfw.groups.io> On Behalf Of Bill White
Sent: Wednesday, January 12, 2022 11:06 AM
To: main@jfw.groups.io
Subject: Re: Del computer service

Hi, Marten. Fred wrote the following:

The problem is very basey audio

So, Fred is saying that his audio has too much bass, and not enough treble.

Bill White

billwhite92701@...

-----Original Message-----
From: main@jfw.groups.io [mailto:main@jfw.groups.io] On Behalf Of Marten
Post Uiterweer
Sent: Wednesday, January 12, 2022 7:58 AM
To: main@jfw.groups.io
Subject: Re: Del computer service

Fred,

What exactly is the problem?
Your computer becomes slow?

Maybe disable the Wavemax audio driver.
Open the startmenu, type:
services.msc
Tab when this program opens and you are in a list.
Find the Wavemax audio driver. I don' have the exact name, something with
Wavemax I thought.
Right click on it and choose properties.
Set startup type: disable.

Your sound will still work without this driver.

Kind regards, Marten


On Wed, 12 Jan 2022 10:37:30 -0500 "Fred Adams" <w4hc@...>
wrote:

I have a Del desktop computer about 5 months old and I am having an
audio problem that I can not find solution to. The problem is very
basey audio after Del upgrades about December 8, 2021 and before del
upgrades the
audio
was great. I have checked every setting that I can possibly think of
without success. Jaws is not the problem as jaws is working fine. I
am thinking of calling Dell for help as the problem seems to be in the
computer
settings someplace. If anyone on the list has called del for help I
would like to know how things worked out for you. I have checked
programs and features etc but find nothing there. Any suggestions
will be greatly appreciated. Also, on you tube it is so basey that I
can not listen. I
know
that this is a blundering message but hope it can be understood. I am
using W10 and latest jaws..



Thanks much,



FRED C. ADAMS W4HC

THE HOUR IS LATE AND

THE DAY IS AT HAND







Join main@jfw.groups.io to automatically receive all group messages.